• Početna
 • O nama
 • Certificiranje
 • Engleski jezik
 • Polaganje TOEFL iBT testa
 • Njemački jezik
 • Poslovno-informatičko osposobljavanje
 • Grafički i web dizajn
 • AutoCAD, CATIA, 3ds MAX
 • Raspored časova i obavijesti
 • Partneri
 • Često postavljana pitanja
 • Prijava na kurs
 • Kontakt
 •  
  Upis u radnu knjižicu

   

   

  Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Polaznici naših kurseva pristupaju završnom ispitu, te ukoliko ga uspješno polože dobivaju CPE certifikat o osposobljavanju i prateću dokementaciju, te nakon toga mogu izvršiti upis zvanja u radnu knjižicu u službi rada svoje općine u Federaciji BiH. Upis u radnu knjižicu potvrđuje vaše znanje, te vam olakšava zaposlenje ili unaprijeđenje.

   

  Garancija
  100% zadovoljstvo

   

   

  Sigurnost u vrhunsku uslugu koju pružamo svojim klijentima nam omogućava da damo maksimalne garancije za vaš novac. Ukoliko niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kurseva u Centru za poslovnu edukaciju, a bili ste na nastavi najmanje 90% predviđenog broja časova, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika u narednih 4 mjeseca.

   

   

   


 
 •  

 •  

  Certificiranje
  investirajte u sebe, vratit će vam se višestruko

  Centar za poslovnu edukaciju pruža kompletnu obuku koja će vam omogućiti da steknete sva neophodna znanja potrebna za dobijanje željenih certifikata. Obuka se realizuje po zvaničnim programima i na osnovu originalne literature kao što su Xpert, Microsoft, Oxford, Cambridge, FCE, BEC i TOEFL. Nakon uspješne edukacije, polaznici će imati mogućnost izbora polaganja testova za slijedeće certifikate:

   

  CPE certifikat o osposobljenju sa upisom zvanja u radnu knjižicu - Testiranje i certifikat su uključeni u cijenu svih naših programa edukacije.
  Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. CPE je jedna od rijetkih škola ovog tipa koja je udovoljila vrlo zahtjevnim standardima akreditacije, što znači da se zvanja mogu upisivati u radnu knjižicu. Polaznici naših kurseva pristupaju završnom ispitu slijedom kojeg dobivaju CPE certifikat o osposobljavanju, te nakon toga mogu izvršiti upis zvanja u radnu knjižicu u službi rada svoje općine. Sigurni smo da će vam naši certifikati pomoći prilikom traženja posla ili unaprijeđenja.

   

  Također nudimo i mogućnost certificiranja iz oblasti stranih jezika i informatike, bez prethodnog pohađanja nastave. Ako posjedujete određeni nivo znanja, a želite se certificirati, CPE vam omogućava testiranje iz navedenih oblasti i izdavanje certifikata nakon uspješnog polaganja. Testiranja se vrše u najvaljenim i rezervisanim terminima kako bi se kandidati mogli pripremiti, te pristupiti ispitu. 


   

  - Test osnovne informatičke osposobljenosti
  Provjerite vaše poznavanje osnovnog rada na računaru i potvrdite ga našim certifikatom. Nakon uspješnog položeno testa izdajemo odgovarajući certifikat, a u slučaju nedovoljnog broja bodova certifikat se ne izdaje.

   

  Test obuhvata slijedeće oblasti:
  - Osnove IT + Operativni sistem - Windows
  - Unos i obrada teksta – Word
  - Tabelarne kalkulacije – Excel
  - Mrežno okruženje + Internet + Email

   

  Trajanje testa: 90 minuta
  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  - Test općeg Engleskog jezika
  Provjerite vaše poznavanje Engleskog jezika i potvrdite ga našim certifikatom. Certifikat se izdaje na osnovu pismenog i usmenog ispita, od prvog (Starter) do četvrtog (Intermediate) nivoa. Ukoliko kandidat nema dovoljan broj bodova za prvi nivo, certifikat se ne izdaje.

   

  Trajanje testa: 120 minuta

  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  TOEFL – Test of English as a Foreign Language
  TOEFL je najpoznatiji svjetski certifikat za poznavanje engleskog jezika. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja.  CPE je ovlašteni TOEFL test centar.

   

  ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)
  ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) certifikat je renomiran i međunarodno priznat i prepoznat u zemljama Evropske unije.  CPE je partner ÖSD-a , što našim polaznicima kurseva njemačkog jezika omogućava polaganje besplatnih pripremnih ÖSD testova, kao i polaganje za ÖSD certifikat. ÖSD je certifikat koji svjedoči o nivou poznavanja njemačkog jezika, a iza koje stoji Republika Austrija. ÖSD certifikat uvažavaju institucije Autrije, Njemačke i Švicarske, te služi i kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika prilikom prijavljivanja za posao u institucijama Evropske unije, zatim za dobijanje dozvole za sklapanje braka, apliciranje za stipendije i univerzitete, te dobijanje posla na njemačkom govornom području.

   

  Xpert ECP – European Computer Passport          
  Sistemom kurseva Evropskog kompjuterskog pasoša stiču se obimna znanja i vještine u radu sa standardnim korisničkim programima iz oblasti Office-a. Kursevi su namijenjeni polaznicima iz oblasti usluga i uprave privatnog i javnog sektora, iz oblasti ekonomije trgovačkih i industrijskih preduzeća kao i vlasnicima malih i srednjih preduzeća. CPE je ovlašteni Xpert test centar.

   

  FCE – First Certificate in English 
  FCE je jedan od najpopularnijih međunarodnih certifikata za osnovna znanja engleskog jezika. Specifično je da ovaj certifikat za razliku od drugih vrijedi cijeli život. Testiranje se vrši u ovlaštenim test centrima.

   

  BEC – Business English Certificates
  BEC su međunarodno priznati certifikati koji dokazuju vještine zaposlenih u korištenju poslovnog engleskog jezika. BEC je idealan certifikat za karijeru u poslovnom svijetu, a sastoji se iz tri stepena: osnovni, napredni i viši. Testiranje se vrši u ovlaštenim test centrima.