Centar za poslovnu edukaciju - Bosna i Hercegovina - Sarajevo - Tuzla - Njemački jezik


 

 

 

 

 
 •  

   

 •  

  Njemački jezik
  DaF - Deutsch als Fremdsprache

Intenzivni kurs njemačkog jezika “Schritte“ i "Studio D" - priprema za Goethe i OSD certifikate

Opći njemački jezik “Schritte“ i "Studio D" - priprema za Goethe i OSD certifikate"Schritte" i "Studio D" predstavljaju programe za intenzivno učenje njemačkog jezika kao stranog jezika i zasnovani su na zajedničkim evropskim referentnim okvirima (Gemeinsame Europäische Referenzrahmen). Učenje stranog jezika, kao i usvajanje bilo kojeg novog znanja ili vještine ne poznaje ograničenja dobnim granicama. Upravo zbog toga, naš je nastavni plan i program prilagođen svim uzrastima polaznika i utemeljen je na najsavremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči.
U toku nastave podjednaka pažnja se pridaje svim vještinama: slušanje, čitanje, govor i pismeno izražavanje. Istaknuti stručni tim mladih profesora na pristupačan, inovativan i kreativan način pobuđuje kod polaznika interes, motivaciju i ljubav prema stranom jeziku. Namijenjeni su polaznicima, koji žele da žive, studiraju ili rade u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja. U nastavi koristimo interaktivne table, što nastavu čini dinamičnom i zanimljivom. Rad u malim grupama od 6 do 12 polaznika omogućava posvećenost predavača svakom polazniku i lako učenje jezika. Ovi programi vas uspješno pripremaju za polaganje testova za OSD ili Goethe certifikate (ovi testovi se polažu zasebno).

 

Sa našim kursevima ne gubite vrijeme i za 6 sedmica možete efikasno savladati jedan modul.

“Schritte“ i "Studio D" programi se sastoje iz slijedećih modula:

Modul A1.1 Modul A1.2
Modul A2.1 Modul A2.2
Modul B1.1 Modul B1.2
Modul B2.1 Modul B2.2
Modul C1.1 Modul C1.2

 

 • Predznanje: predznanje nije potrebno za prvi nivo.
 • Trajanje svakog nivoa: 40 časova po modulu (6 sedmica nastave).
 • Literatura: Schritte Kursbuch und Alltagsbuch 168 str - originalna knjiga koju polaznici zdražavaju (uključena u cijenu).
 • U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa.
 • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

Cijena po modulu: 275 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

 

 

Konverzacijski kurs njemačkog jezika

Osvježite vaše znanje njemačkog jezika i osamostalite se u govoru. Bilo da se bavite poslovnom karijerom ili još uvijek studirate, ovo je savršen način da održite jezik “živim”. Konverzacijski kurs omogućuje vam da usavršite jezik, oslobodite se barijera prilikom upotrebe u govornom okruženju, obogatite svoj rječnik putem diskusija i raznih debata na zadanu temu. Na opušten i zabavan način naši predavači će vas voditi kroz veliki broj interesantnih tema, sa ciljem da se osamostalite u upotrebi jezika i da isti upotrebljavate u svakom okruženju u kome se nađete. Putem ovog kursa vi ćete osvježiti znanje jezika, izgraditi samopouzdanje i biti spremni da izrazite svoje ideje i misli. Predavači na kursu su profesori njemačkog jezika i izvorni govornici.

 

Sljedeće teme se obrađuju u vidu radionica:

 • - Geschäft &  Geld
 • - Bewerbung & Vorstellungsgespräch
 • - Kommunikation & Präsentationen
 • - Kultur & Reisen
 • - Freizeit & Hobbys
 • - Unterhaltung & Sport
 • - Lebensstil & Lebensmittel
 • - Teme po izboru polaznika

 

Predznanje: najmanje  untere Mittelstufe nivo B1
Trajanje:  20 časova (2-3 sedmice),
Certifikat: polaznici će na kraju kursa dobiti certifikat o prisutnosti (Teilnehmerzertifikat)
Literatura: žurnali, kratke priče, novinski članci itd.


Cijena: 195,00 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

 

 

ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)
ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) - SarajevoÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) certifikat je međunarodno priznat u zemljama Evropske unije. CPE je partner ÖSD-a, što našim polaznicima kurseva njemačkog jezika omogućava polaganje testa za ÖSD certifikat. ÖSD je certifikat koji svjedoči o nivou poznavanja njemačkog jezika, a iza kojeg stoji Republika Austrija. Ovaj certifikat uvažavaju institucije Autrije, Njemačke i Švicarske, te služi i kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika prilikom prijavljivanja za posao u institucijama Evropske unije, zatim za dobijanje dozvole za sklapanje braka, apliciranje za stipendije i univerzitete, te dobijanje posla na njemačkom govornom području.

 

 

SARAJEVO

Prijave za polaganje ispita se zaprimaju u tajništvu KŠC-a Sarajevo, ul. Mehmed Paše Sokolovića 11. ili na broj: 061/535-452

 

ROK ZA PRIJAVU

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA ISPITA

26.08.2016.

27.08.2016. (KŠC Sarajevo)

23.09.2016.

24.09.2016. (KŠC Sarajevo)

21.10.2016.

22.10.2016. (KŠC Sarajevo)

18.11.2016.

19.11.2016. (KŠC Sarajevo)

 

 

TUZLA

Prijave za polaganje ispita se zaprimaju u Centru za njemacki jezik OSD, ul. Meše Selimovića 41a. ili na broj: 060/320-5341 i 061 288 179"

 

ROK ZA PRIJAVU

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA ISPITA

20.08.2016.

21.08.2016. (Centar za njemacki jezik OSD)

22.10.2016.

10.10.2016. (Centar za njemacki jezik OSD)

15.12.2016. 17.12.2016. (Centar za njemacki jezik OSD)


 

Opis kompetencija po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike
GER (Gemeinsamer Europäischer Referenzrahmen für Sprachen)

 

A1 – osnovna jezička primjena

 

A2 - osnovna jezička primjena

Može razumjeti i primijeniti poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje ciljaju zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge, i drugim ljudima postavi pitanja o njima – npr. gdje stanuju, kakve ljude poznaju ili kakve svari imaju – i odgovoriti na pitanja ove vrste. U stanju je sporazumjeti se na jednostavan način, ako sagovornica ili sagovornik polako i jasno govori i ako su spremni da pomognu.

 

Može razumjeti rečenice i često upotrebljene izraze, koji su povezani sa oblastima neposrednog značenja (npr. informacije o osobi i porodici, kupovina, posao, bliža okolina). Može se sporazumjeti u jednostavnim, rutinskim situacijama, u kojima se radi o jednostavnoj i direktnoj razmjeni informacija o poznatim i uobičajnim stvarima. U stanju je uz pomoć jednostavnih sredstava opisati sopstveno porijeklo i obrazovanje, neposrednu okolinu i stvari u vezi sa neposrednim potrebama.

     

B1 – Samostalna jezička primjena

 

B2 – Samostalna jezička primjena

Može razumjeti glavne tačke kada se koristi jasan standardni jezik i kada se radi o poznatim stvarima u poslu, iz škole, slobodnih aktivnosti itd. Može savladati najveći broj situacija, sa kojima se susreće na putovanjima iz jezičke oblasti. Može se jednostavno i povezano izjasniti o poznatim i ličnim sferama interesovanja. Može izvještavati o iskustvima i rezultatima, opisati snove, nade i ciljeve i dati obrazloženja i objašnjenja o planovima i stajalištima.

 

Može razumjeti glavne sadržaje kompleksnih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama, te također razumije stručne diskusije iz sopstvene stručne oblasti. Može se tako spontano i tečno sporazumijevati sa osobama čiji je maternji jezik njemački bez napora na objema stranama. Može se u širokom tematskom spektru jasno i detaljno izražavati, objasniti stav o aktuelnom pitanju i navesti prednosti i mane različitih mogućnosti.

     

C1 – napredna jezička primjena

 

C2 – napredna jezička primjena

Može razumjeti širok spektar zahtjevnih i dužih tekstova i također shvatiti implicitna značenja. Može se izražavati spontano i tečno, bez potrebe da često očigledno mora tražiti riječi. Može djelotvorno i fleksibilno koristiti jezik u društvenom i poslovnom životu ili u obrazovanju i studiju  Može se jasno, strukturirano i opširno izjasniti o kompleksnim pitanjima i pri tom primjereno primijeniti različita sredstva u svrhu povezivanja teksta.

 

Može praktično sve što on / ona pročita ili čuje bez napora razumjeti. Može informacije iz različitih pismenih i usmenih izvora sažeti i pri tom dati obrazloženja i objašnjenja u povezanom prikazu. Može se spontano, veoma tečno i tačno izražavati i također kod kompleksnijih pitanja pojasniti finije nijanse značenja.

     

 

s