Centar za poslovnu edukaciju - Bosna i Hercegovina - Sarajevo - Tuzla - Njemački jezik


 

 

 

 

 
 •  

  Njemački jezik
  DaF - Deutsch als Fremdsprache

Intenzivni kurs njemačkog jezika "Studio D" - priprema za Goethe i OSD certifikate

"Studio D" predstavlja program za intenzivno učenje njemačkog jezika kao stranog jezika i zasnovan je na zajedničkim evropskim referentnim okvirima (Gemeinsame Europäische Referenzrahmen). Učenje stranog jezika, kao i usvajanje bilo kojeg novog znanja ili vještine ne poznaje ograničenja dobnim granicama. Upravo zbog toga, naš je nastavni plan i program prilagođen svim uzrastima polaznika i utemeljen je na najsavremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči.
U toku nastave podjednaka pažnja se pridaje svim vještinama: slušanje, čitanje, govor i pismeno izražavanje. Istaknuti stručni tim mladih profesora na pristupačan, inovativan i kreativan način pobuđuje kod polaznika interes, motivaciju i ljubav prema stranom jeziku. Namijenjeni su polaznicima, koji žele da žive, studiraju ili rade u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja. U nastavi koristimo interaktivne table, što nastavu čini dinamičnom i zanimljivom. Rad u malim grupama od 6 do 12 polaznika omogućava posvećenost predavača svakom polazniku i lako učenje jezika. Ovaj program vas uspješno priprema za polaganje testova za OSD ili Goethe certifikate (ovi testovi se polažu zasebno).

 

Sa našim kursevima ne gubite vrijeme i za 6 sedmica možete efikasno savladati jedan modul.

"Studio D" program se sastoji iz slijedećih stepena:

A1 - Osnovna jezička primjena (uključuje A1.1 i A1.2)
A2 - Osnovna jezička primjena (uključuje A2.1 i A2.2)
B1 - Samostalna jezička primjena (uključuje B1.1 i B1.2)
B2 - Samostalna jezička primjena (uključuje B2.1 i B2.2)
C1 - Napredna jezička primjena (uključuje C1.1 i C1.2)

 

 • Predznanje: predznanje nije potrebno za prvi nivo.
 • Trajanje svakog nivoa: 80 časova po modulu (10 sedmica nastave).
 • Literatura: Studio D Kursbuch und Alltagsbuch 168 str - originalna knjiga koju polaznici zdražavaju (uključena u cijenu).
 • U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa.
 • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

Cijena po modulu: 545,00 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

 

 

Konverzacijski kurs njemačkog jezika

Osvježite vaše znanje njemačkog jezika i osamostalite se u govoru. Bilo da se bavite poslovnom karijerom ili još uvijek studirate, ovo je savršen način da održite jezik “živim”. Konverzacijski kurs omogućuje vam da usavršite jezik, oslobodite se barijera prilikom upotrebe u govornom okruženju, obogatite svoj rječnik putem diskusija i raznih debata na zadanu temu. Na opušten i zabavan način naši predavači će vas voditi kroz veliki broj interesantnih tema, sa ciljem da se osamostalite u upotrebi jezika i da isti upotrebljavate u svakom okruženju u kome se nađete. Putem ovog kursa vi ćete osvježiti znanje jezika, izgraditi samopouzdanje i biti spremni da izrazite svoje ideje i misli. Predavači na kursu su profesori njemačkog jezika i izvorni govornici.

 

Sljedeće teme se obrađuju u vidu radionica:

 • - Geschäft &  Geld
 • - Bewerbung & Vorstellungsgespräch
 • - Kommunikation & Präsentationen
 • - Kultur & Reisen
 • - Freizeit & Hobbys
 • - Unterhaltung & Sport
 • - Lebensstil & Lebensmittel
 • - Teme po izboru polaznika

 

Predznanje: najmanje  untere Mittelstufe nivo B1
Trajanje:  20 časova (2-3 sedmice),
Certifikat: polaznici će na kraju kursa dobiti certifikat o prisutnosti (Teilnehmerzertifikat)
Literatura: žurnali, kratke priče, novinski članci itd.


Cijena: 195,00 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

 

 

ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)
ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) - SarajevoÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) certifikat je međunarodno priznat u zemljama Evropske unije. CPE je partner ÖSD-a, što našim polaznicima kurseva njemačkog jezika omogućava polaganje testa za ÖSD certifikat. ÖSD je certifikat koji svjedoči o nivou poznavanja njemačkog jezika, a iza kojeg stoji Republika Austrija. Ovaj certifikat uvažavaju institucije Autrije, Njemačke i Švicarske, te služi i kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika prilikom prijavljivanja za posao u institucijama Evropske unije, zatim za dobijanje dozvole za sklapanje braka, apliciranje za stipendije i univerzitete, te dobijanje posla na njemačkom govornom području.

 

 

SARAJEVO

Prijave za polaganje ispita se zaprimaju u tajništvu KŠC-a Sarajevo, ul. Mehmed Paše Sokolovića 11. ili na broj: 061/535-452

 

ROK ZA PRIJAVU

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA ISPITA

26.08.2016.

27.08.2016. (KŠC Sarajevo)

23.09.2016.

24.09.2016. (KŠC Sarajevo)

21.10.2016.

22.10.2016. (KŠC Sarajevo)

18.11.2016.

19.11.2016. (KŠC Sarajevo)

 

 

TUZLA

Prijave za polaganje ispita se zaprimaju u Agenciji za pruzanje inteletualnih usluga OSD putem online formulara na www.osdtuzla.ba, putem maila ili na brojeve: 060/320-5341 i 061 288 179. Nakon izvrsene prijave i formiranja grupa kandidati ce biti obavijesteni o vremenu i mjestu polaganja ispita.

 

ROK ZA PRIJAVU

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA ISPITA

05.10.2016.

15./16.10.2016. (OSD Tuzla)

09.12.2016.

17./18.12.2016. (OSD Tuzla)


 

Opis kompetencija po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike
GER (Gemeinsamer Europäischer Referenzrahmen für Sprachen)

 

A1 – osnovna jezička primjena

 

A2 - osnovna jezička primjena

Može razumjeti i primijeniti poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje ciljaju zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge, i drugim ljudima postavi pitanja o njima – npr. gdje stanuju, kakve ljude poznaju ili kakve svari imaju – i odgovoriti na pitanja ove vrste. U stanju je sporazumjeti se na jednostavan način, ako sagovornica ili sagovornik polako i jasno govori i ako su spremni da pomognu.

 

Može razumjeti rečenice i često upotrebljene izraze, koji su povezani sa oblastima neposrednog značenja (npr. informacije o osobi i porodici, kupovina, posao, bliža okolina). Može se sporazumjeti u jednostavnim, rutinskim situacijama, u kojima se radi o jednostavnoj i direktnoj razmjeni informacija o poznatim i uobičajnim stvarima. U stanju je uz pomoć jednostavnih sredstava opisati sopstveno porijeklo i obrazovanje, neposrednu okolinu i stvari u vezi sa neposrednim potrebama.

     

B1 – Samostalna jezička primjena

 

B2 – Samostalna jezička primjena

Može razumjeti glavne tačke kada se koristi jasan standardni jezik i kada se radi o poznatim stvarima u poslu, iz škole, slobodnih aktivnosti itd. Može savladati najveći broj situacija, sa kojima se susreće na putovanjima iz jezičke oblasti. Može se jednostavno i povezano izjasniti o poznatim i ličnim sferama interesovanja. Može izvještavati o iskustvima i rezultatima, opisati snove, nade i ciljeve i dati obrazloženja i objašnjenja o planovima i stajalištima.

 

Može razumjeti glavne sadržaje kompleksnih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama, te također razumije stručne diskusije iz sopstvene stručne oblasti. Može se tako spontano i tečno sporazumijevati sa osobama čiji je maternji jezik njemački bez napora na objema stranama. Može se u širokom tematskom spektru jasno i detaljno izražavati, objasniti stav o aktuelnom pitanju i navesti prednosti i mane različitih mogućnosti.

     

C1 – napredna jezička primjena

 

C2 – napredna jezička primjena

Može razumjeti širok spektar zahtjevnih i dužih tekstova i također shvatiti implicitna značenja. Može se izražavati spontano i tečno, bez potrebe da često očigledno mora tražiti riječi. Može djelotvorno i fleksibilno koristiti jezik u društvenom i poslovnom životu ili u obrazovanju i studiju  Može se jasno, strukturirano i opširno izjasniti o kompleksnim pitanjima i pri tom primjereno primijeniti različita sredstva u svrhu povezivanja teksta.

 

Može praktično sve što on / ona pročita ili čuje bez napora razumjeti. Može informacije iz različitih pismenih i usmenih izvora sažeti i pri tom dati obrazloženja i objašnjenja u povezanom prikazu. Može se spontano, veoma tečno i tačno izražavati i također kod kompleksnijih pitanja pojasniti finije nijanse značenja.

     

 

s