Centar za poslovnu edukaciju - Bosna i Hercegovina - Sarajevo - Tuzla - Uvod u iOS programiranje

 

 
 •  

   

   

 • Uvod u iOS programiranje
  znanje za usješno napredovanje

 

Uvod u iOS programiranje (Uvod u Swift)

Kurs iOS programiranja osposobiće vas da samostalno kreirate aplikacije za iPhone i iPad uređaje. Bez obzira da li ste potpuni početnik u programiranju, ili imate određeno iskustvo sa drugim programskim jezicima kao što su Java, C# i sl. ovaj će vas kurs uvesti u jezik. Razvoj aplikacija za iPhone i iPad je izuzetno tražen i plaćen posao u BiH i svijetu. Bilo da tražite stalno zaposlenje ili freelance aranžman, vaša plata zavisi samo od vaše spremnosti da učite i radite.

Naučite kako da koristite iOS SDK, Xcode okruženje i Interface Builder i da razvijete iPhone i iPad aplikacije. Tokom kursa se, vrlo intenzivno, obrađuju praktične teme upotrebe gotovih komponenata, jezika Swift i alata iz okruženja uz mnoštvo praktičnih primjera. Fokus je na potpunom razumijevanju svih aspekata i efikasnoj upotrebi. Okruženje, jezik, alati, biblioteke, arhitektura i proces se savladavaju uporedo, a krajnji cilj su gotove aplikacije koje mogu biti objavljene i prodavane na AppStore-u.

Na kursu ćete naučiti neophodne elemente korištenja iOS SDK (Software Developmnet Kit), upotrebljavaćete njegove alate, biblioteke i koncepte na najadekvatniji način. Biće obrađeni Xcode, Interface Builder i UIKit framework, upotreba debugger-a, simulatora, kao i primjer deploymenta gotovih aplikacija na testni uređaj i na AppStore. Biće obrađene sličnosti i razlike iPad i iPhone uređaja. Svi primjeri koji će biti obrađeni tokom kursa su vrlo praktični I upotrebljivi u kasnijem svakodnevnom programiranju.

Uvod u iOS kurs je namjenjen studentima ili već zaposlenim ljudima koji žele naučiti praviti mobilne aplikacije.

 

Uvod u iOS se sastoji od sljedećih modula.- Osnove objektno orijentisanog koncepta programiranja;

 1. - Uvod u Swift;
 2. - Uvod u programiranje iOS aplikacija;
 3. - Izrada univerzalnih aplikacija, podržanih od strane svih Apple uređaja;

 

Predznanje: osnove rada na računaru i osnovni koncepti programiranja.

 • Trajanje: 50 časova (2 mjeseca nastave).
 • Literatura: materijali u PDF-u.
 • U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa.
 • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

Cijena: 595 KM.

Cijena sa 20 % popusta: 475 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).