Centar za poslovnu edukaciju - Bosna i Hercegovina - Sarajevo - Tuzla - Poslovno-informatičko osposobljavanje


 
 •  

   

   

  MS Excel - osnovno i napredno korištenje

  Naučite efikasno raditi sa tabelama u Excelu.

  Za rad na bolje plaćenim radnim mjestima i veću konkurentnost na tržištu rada, standardni nivo znanja rada na računaru više nije dovoljan. Potrebno je znati više i tako biti ispred drugih. Excel svojim mogućnostima daje prostor za unapređenje traženih znanja. 
  Kako bi stekli prednost na tržištu rada, zaposleni stalno stiču nova poslovna znanja i vještine. U takvim okolnostima, sve je značajnije ovladati Excel-om i tako olakšati i ubrzati obavljanje poslovnih zadataka. 
  Excel je program čija  je primjena iz dana u dan sve veća u svim sferama poslovanja. Uspješne domaće i strane kompanije, odlično poznavanje Excel-a stavljaju kao jedan od glavnih uslova za zapošljavanje i profesionalno napredovanje. 
  Kurs Excela prilagođen je potrebama najtraženijih zanimanja, a znanja koja se stiču su praktična i primjenljiva u oblastima financijske analize, računovodstva, kontrolinga, konsaltinga, revizije, nauke, menadžmenta, komercijale, sekretarskih poslova, sl.

   

  Kurs Excela namjenjen je:

  • - zaposlenima u firmama, organizacijama, sindikatima kako bi im olakšao poslove poslovne evidencije, obrade podataka, analize, izvještavanja menadžmenta, grafičkih prikaza rezultata;
  • - nezaposlenima, jer je Excel program koji je uslov za posao na svakom konkursu;
  • svim drugim osobama koje vole da rade u ovom popularnom programu.

   

  Program kursa Excel obuhvata:

  - Imenovanje ćelija, opsega, konstanti, formula;

  - Sortiranje

  - Filteri

  - Područje štampanja

  - Zaštita podataka

  - Sve opcije komande Paste

  - Subtotali

  - Validacija podataka

  - Konsolidacija podataka

  - Kreiranje liste podataka

  - Uslovno formatiranje

  - Napredne funkcije

  - Složene funkcije

  - Pivot tabele

  - Složeni grafikoni

  - Linkovanje podataka

  Kurs Excela bazira se na praktičnom radu, uz mnoštvo primjera i interaktivan način učenja, koji podrazumjeva stalnu komunikaciju između polaznika i predavača. Broj polaznika u grupi je ograničen na maksimalno 12, kako bismo, na obostrano zadovoljsto, ostvarili postavljene ciljeve.

   

  • Trajanje: 20 časova (1 mjesec nastave).
  • Literatura: CPE Napredno korištenje uredskih aplikacija 365 str. - originalna knjiga koju polaznici zadržavaju (uključena u cijenu).

  U cijenu je uključeno izdavanje akreditovanog CPE certifikata.

  Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

   

  Cijena 295 KM.

  Cijena sa 10 % popusta: 265 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

   

 • Poslovna informatika
  poslovno-informatičko osposobljavanje

  Naučite efikasno raditi na računaru. Ne gubite vrijeme na trivijalne stvari. Lako upravljajte fajlovima, printajte, kreirajte dokumente u Wordu, efikasno koristite Internet i email te napravite prezentacije u Power Pointu.

  Polaznici se upoznaju sa svim aspektima svakodnevne upotrebe računara u lične i poslovne svrhe.

  Informatička pismenost je danas osnovni uslov za svaki posao, te je ovaj program namjenjen svima koji koriste računar za pisanje dokumenata, korištenje Interneta, emaila ili prezentacija. Cilj programa je osoposobiti polaznike za što efikasniji rad na računaru, kako bi se poslovi obavljali brže i produktivnije. Ovaj program obuhvaća danas najpotrebnije alate i područja koje diktira tržište rada. Podršku nastavi čine i odabrane knjige u izdanju Centra za poslovnu edukaciju.

   

  Nakon položenog završnog testa izdaje se Certifikat o osposobljavanju, odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

   

  Program kursa obuhvata:

  - Windows okruženje

  - Upravljanje fajlovima

  - Printanje

  - Korištenje Interneta

  - Korištenje emaila

  - Word - izrada dokumenata

  - PowerPoint - izrada prezentacija

  Predznanje: nije potrebno

  Trajanje: 40 časova (2 mjeseca nastave).

  • Literatura: CPE Napredno korištenje uredskih aplikacija 365 str. - originalna knjiga koju polaznici zadržavaju (uključena u cijenu).
  • U cijenu je uključeno izdavanje akreditovanog CPE certifikata.
  • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

   

  Cijena: 395 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).