Garancija

  100% zadovoljstvo

   

   

  Sigurnost u vrhunsku uslugu koju pružamo svojim klijentima nam omogućava da damo maksimalne garancije za vaš novac. Ukoliko niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa u Centru za poslovnu edukaciju, a prisustvovali ste nastavi najmanje 90% časova, imate pravo da besplatno ponovo prisustvujete istom kursu u naredna 2 mjeseca.

   

   

 

 

 

PRAKTIČNA ONLINE OBUKA

Autodesk AutoCAD - osnove projektovanja

 

Naredna grupa počinje online 11. jula u 18h, uživo sa predavačem.


Prijavite se na vrijeme, broj mjesta je ograničen na 12 učesnika. Online nastava se održava uživo sa predavačem uz potpunu interaktivnost kao u učionici.

 

Izrada 2D crteža i 3D modela, vizualizacija i animacija postali su sastavni dio svakog projekta. Potreba za CAD specijalistima vrlo je velika u većini modernih firmi koje se bave projektovanjem, proizvodnjom, planiranjem... Korištenje računara za izradu tehničke i proizvodne dokumentacije kao i građevinskih planova, nacrta i sl. smatra se zahtjevnijim projektantskim zadatkom koji je zbog toga povjeren malobrojnim CAD stručnjacima.

 •  

  Kurs je namijenjen polaznicima koji nemaju prethodna CAD iskustva, ali je napravljen tako da prirodno i logički slijedi korake u izradi ove vrste crteža. Ovo omogućava polaznicima da lakše razumiju sadržaje koji im se prezentiraju, te da brzo i lako savladaju planirano CAD gradivo. Po završetku kraćih teoretskih prezentacija polaznici će imati priliku da odmah praktično isprobaju sve teoretski obrađene alate i tehnike korištenja CAD alata. Nakon kompletiranja ovog bazičnog kursa AutoCAD-a, polaznici će biti u mogućnosti da koriste alate za crtanje i uređivanje, organizuju objekte u slojevima (layer-ima), dodaju tekst i osnovne dimenzije, te pripreme dokument za štampu (plot-anje). Polaznici nakon ovog kursa imaju znanje da nastave na kurs CNC programiranja ili Revit-a.

   

  Ciljevi obuke

  Cilj ovog programa je osposobiti polaznike za samostalan rad u poslovima izrade i ažuriranja tehničke dokumentacije koja se koristi kao dio projekta, radioničkog ili izvedbenog plana u industriji, izrade planova gradnje i nacrta u građevinarstvu te crtanja električnih shema i blok dijagrama. Ova obuka je također i jedan od preduslova za pohađanje kursa CNC programiranja.

   

   

Teme kursa

 1. - Razumijevanje radnog prostora i izgleda AutoCAD aplikacije
 2. Upotreba osnovnih alata za crtanje, uređivanje i pregledanje
 3. Organizacija objekata koji se crtaju u layer-e
 4. Umetanje ponovno iskoristivih simbola (blokova)
 5. Priprema plotanja layout-a
 6. Dodavanje teksta, rešetki i dimenzija
 7. Upotreba naprednijih tehnika uređivanja i konstrukcije
 8. Kreiranja lokalnih i globalnih blokova
 9. Podešavanje layer-a, stilova i template-a

 

Ostale informacije

Literatura obezbjeđena za sve teme u PDF formatu.

Preduslovi za online nastavu: računar sa minimalno 8 GB RAM memorije (koji nije stariji od 5-7 godina) te Internet minimalno 5 Mbps brzine.

 • Trajanje: 40 časova (8 sedmica nastave).
 • U cijenu je uključeno izdavanje CPE certifikata.
 • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

Naredna grupa počinje online 11. jula u 18h, uživo sa predavačem. Prijavite se na vrijeme, broj mjesta je ograničen.

 

Cijena 606 KM.

Cijena sa 10 % popusta: 545 KM

Plaćanje za ovu obuku je moguće u dvije jednake rate ili do 6 rata putem shopping kartica Unicredit i Raiffeisen banke, te jednokratno putem PayPala.