Kurs MS Excel - osnovno i napredno korištenje


 

 •  

  MS Excel - osnovno i napredno korištenje

  Naučite efikasno raditi sa tabelama u Excelu

  Ukoliko svakodnevno baratate velikim brojem podataka ili informacija, razmišljate kako da bolje organizujete svoje poslovanje ili se često pitate postoji li efikasniji način da se obavi neki komplikovaniji proračun – osnovni i napredni kurs Excela pružiće vam praktična i odmah primjenjiva rješenja.

   

  Ovaj kurs vas upoznaje sa mnogobrojnim naprednim opcijama koje Excel nudi. Već u toku kursa bićete u prilici da stečena znanja primjenite na svom radnom mjestu i time unaprijedite ličnu efikasnost kao i efikasnost organizacije u kojoj ste zaposleni. Odlično poznavanje Excela omogućava vam da uradite više posla za manje vremena i iskoristite vaše podatke na najbolji mogući način.

   

  Preko 2000 polaznika je do sada uspješno završilo ovaj popularni kurs.


  Uspješne domaće i strane kompanije, odlično poznavanje Excel-a stavljaju kao jedan od glavnih uslova za zapošljavanje i profesionalno napredovanje.  Kurs Excela prilagođen je potrebama najtraženijih zanimanja, a znanja koja se stiču su praktična i primjenljiva u oblastima izvještavanja, prodaje, finansijske analize, računovodstva, kontrolinga, konsaltinga, revizije, nauke, menadžmenta, komercijale, sekretarskih poslova, sl.

   

  Kurs Excela namijenjen je:

  • - zaposlenima u firmama i organizacijama kako bi im olakšao poslove poslovne evidencije, obrade podataka, analize, izvještavanja menadžmenta, grafičkih prikaza rezultata;
  • - nezaposlenima, jer je Excel program koji je uslov za posao na svakom konkursu;
  • - svim drugim osobama koje vole da rade u ovom popularnom programu.

  Program kursa Excel obuhvata:

  - Imenovanje ćelija, opsega, konstanti, formula

  - Sortiranje

  - Filteri

  - Područje štampanja

  - Zaštita podataka

  - Sve opcije komande Paste

  - Subtotali

  - Validacija podataka

  - Konsolidacija podataka

  - Kreiranje liste podataka

  - Uslovno formatiranje

  - Napredne funkcije

  - Složene funkcije

  - Pivot tabele

  - Složeni grafikoni

  - Linkovanje podataka

  Kurs Excela bazira se na praktičnom radu, uz mnoštvo primjera i interaktivan način učenja, koji podrazumjeva stalnu komunikaciju između polaznika i predavača. Broj polaznika u grupi je ograničen na maksimalno 12, kako bismo, na obostrano zadovoljsto, ostvarili postavljene ciljeve.

   

  • Trajanje: 22 časa (1 mjesec nastave).
  • Literatura: Excel korištenje tabelarnih kalkulatora - originalna knjiga (uključena u cijenu).
  • Preduslovi za online nastavu: računar sa instaliranim Excel programom te Internet minimalno 5 Mbps brzine. Za nastavu u učionici CPE obezbjeđuje laptope za svakog polaznika.

  U cijenu je uključeno izdavanje akreditovanog CPE certifikata nakon uspješno položenog testa.

  Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

   

  Cijena 295 KM.

  Cijena sa 10 % popusta: 265 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

   

 • Poslovna informatika

  poslovno-informatičko osposobljavanje

  Naučite efikasno raditi na računaru. Ne gubite vrijeme na trivijalne stvari. Lako upravljajte fajlovima, printajte, kreirajte dokumente u Wordu, efikasno koristite Internet i email te napravite prezentacije u Power Pointu.

  Polaznici se upoznaju sa svim aspektima svakodnevne upotrebe računara u lične i poslovne svrhe.

  Informatička pismenost je danas osnovni uslov za svaki posao, te je ovaj program namijenjen svima koji koriste računar za pisanje dokumenata, korištenje Interneta, emaila ili prezentacija. Cilj programa je osoposobiti polaznike za što efikasniji rad na računaru, kako bi se poslovi obavljali brže i produktivnije. Ovaj program obuhvaća danas najpotrebnije alate i područja koje diktira tržište rada. Podršku nastavi čine i odabrane knjige u izdanju Centra za poslovnu edukaciju.

  Nakon položenog završnog testa izdaje se Certifikat o osposobljavanju, odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

  Program kursa obuhvata:

  - Windows okruženje

  - Upravljanje fajlovima

  - Printanje

  - Korištenje Interneta

  - Korištenje emaila

  - Word - izrada dokumenata

  - PowerPoint - izrada prezentacija

  Predznanje: nije potrebno

  Trajanje: 40 časova (2 mjeseca nastave).

  • Literatura: CPE Napredno korištenje uredskih aplikacija 365 str. - originalna knjiga koju polaznici zadržavaju (uključena u cijenu).
  • U cijenu je uključeno izdavanje akreditovanog CPE certifikata.
  • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

  Cijena: 395 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).