Naš tim - Centar za poslovnu edukaciju

 

 
 •  

  Centar za poslovnu edukaciju

  Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme i organizacije

   

  Preko 300 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su:

  Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Aerodrom Tuzla, Agencija za državnu službu FBiH, Agencija za statistiku BH, Agencija za lijekove BH, Alma Ras, ArcelorMittal, Argeta, AS Holding Jelah, Autoceste Federacije, BH Pošta, BH Telecom, Bihaćka pivovara, BIHAMK, Bingo, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Britanska ambasada, British Council, Carlsberg, Centralna banka BiH, ComTrade, Croatia osiguranje, dm drogerie markt, EKI, Elektro Bijeljina, Elektroprivreda BH, Energoinvest, Energopetrol, Ericsson Nikola Tesla, Fabrika cementa Lukavac, Federacija BiH, Federalna ministarstva - finansija, rada i socijalne politike, trgovine, Fond zdravstvenog osiguranja RS, Gazprom, GIKIL, Goethe Institut, Gorenje, Gradovi - Gradačac, Sarajevo, Tuzla, Živinice, Grawe osiguranje, Hercegovinalijek, Hifa Petrol, HoldINA, International Health, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Klas, Klika, Krajina Klas, Lactalis BH, Lanaco, Ledo, Logosoft, Lutrija BiH, Medical Institute Bayer, Mistral, MKF Sunrise, MKF Partner, Mylan, NLB banka, Nova banka, Novo Nordisk, NSoft, Obavještajno sigurnosna agencija BH, OLX.ba, Oracle, Orbico, OSCE, Petrol BH, Pliva, Poreska uprava RS, Porsche BH, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Prointer ITSS, Raiffeisen banka, Razvojna banka FBiH, Registar vrijednosnih papira, SAMSUNG, Sarajevo osiguranje, Sarajevska pivara, Sberbank, Soda Sisecam, Solana Tuzla, Sparkasse banka, TeleGroup, Tondach, Triglav osiguranje, Tvornica cementa Kakanj, UKC Tuzla, UNESCO, UniCredit Bank, Univerzitet u Sarajevu, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Ustavni sud BH, Vispak, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Sparkasse Bank, Sprind, Sud BiH, Xella Ytong, Služba za zapošljavanje TK i KS, Zavod za javno zdravstvo, Ziraat banka, Veritas Automotive, Vienna osiguranje, Virgin Pulse, Vlada Brčko distrikta, Volkswagen, Wurth...

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 30.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 50 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja KS i TK, a ovlašteni smo TOEFL i 1st Business Certificate centri za BiH.

 


 

Kao ustanova koja se profesionalno bavi stručnim osposobljavanjem i usavršavanjem, u obrazovne pakete koji potpuno zadovoljavaju narastajuće potrebe različitih kompanija, intergrisali smo tehnologiju, andragoške principe, metodologiju, kvalitetne kadrove, iskustva, specifične usluge i svjetski priznate programe.

 

Naš edukacijski proces kombinuje informatiku, engleski jezik, njemački jezik i njihovu primjenu u poduzetničkom i administrativnom okruženju, te su naši programi kreirani tako da vam pruže znanja koja su korisna i primjenjiva u stvarnom svijetu i svakodnevnom poslovanju. Dugogodišnje iskustvo u edukaciji je garancija da naši predavači znaju na interesantan način prenijeti svoje znanje. Centar za poslovnu edukaciju kombinira različite metode edukacije, od neophodnih teoretskih nastavnih cjelina, preko rada na praktičnim zadacima, do interaktivnih i diskusionih radionica, seminarskih radova, prezentacija i snalaženja u praktičnim problematičnim situacijama.

 

Certificiranje


Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja KS i TK. CPE je jedna od rijetkih škola ovog tipa koja je udovoljila vrlo zahtjevnim standardima akreditacije neformalne edukacije. Polaznici naših kurseva pristupaju završnom ispitu nakon kojeg dobivaju CPE certifikat o osposobljavanju/usavršavanju. Izdavanje certifikata uključeno je u cijenu kurseva.


Kao ovlašteni TOEFL i Xpert test centar nudimo pripremne kurseve kao i testiranje za ove certifikate.

 

Nastava

 

Nastava se odvija u malim grupama od 8 do 12 polaznika, radnim danima od 16.30h do 22.00h, sa naglaskom na individualni pristup svakom polazniku, te interakciju između samih polaznika. Nakon svakog završenog kursa polaznici rade evaluaciju, koja nam omogućava uvid u naš rad i rezultate. Na osnovu ovih evaluacija konstantno vršimo unaprijeđenje, kako naših predavača, tako i opreme i uslova rada. Radni stolovi u učionici tvore krug, te na taj način omogućavaju veću interaktivnost u odnosu na klasičan školski raspored stolova.

 

 

Literatura


Svi naši programi su praćeni odgovarajućom originalnom literaturom i materijalima za učenje koje besplatno dobijaju i zadržavaju svi naši polaznici. Literatura je prilagođena svakom programu posebno i sadrži sve što je neophodno da napredovanje i usvajanje znanja bude što efikasnije, ali i da poslije završetka obuke omogući podsjećanje i unapređenje stečenog znanja.
Centar za poslovnu edukaciju je do sada izdao skoro deset udžbenika za IT kurseve. Ovi udžbenici se koriste u nastavi Centra za poslovnu edukaciju, kao i u nastavi drugih škola.

 

Iznajmljivanje sala

 

 • U mogućnosti smo ponuditi vam sale/učionice u Sarajevu i Tuzli. Sale se nalaze u našim prostorijama u Sarajevu na adresi Kolodvorska 5 (Pofalići, u blizini restorana Druga kuća) i u Tuzli na adresi Aleja A. Izetbegovića 10 (zgrada Jupiter). Pored atraktivnih lokacija u samom gradu, obje lokacije posjeduju i parking. U prostoru se nalaze aparati za kafu i vodu, a dostupan je i besplatan Internet.

   

  Standardne sale (4 sale u Sarajevu i 5 sala u Tuzli):

  • - Kapacitet od 10 do 14 polaznika + predavač
  • - Projektor, zvučnici, laptop, whiteboard tabla
 • Informatičke sale (dvije sale u Sarajevu i jedna sala u Tuzli):

  • - Mjesta za 12 polaznika + predavač
  • - 12+1 laptop računara (17“ ekran, Core i7 procesor, 16 GB RAM, 256 GB SSD disk)
  • - Instalacija softvera po želji klijenta
  • - Projektor, zvučnici, laptop, whiteboard tabla