Centar za poslovnu edukaciju - Bosna i Hercegovina - Sarajevo - Tuzla - Certificiranje


 
 •  

   

  Certificiranje
  investirajte u sebe, vratit će vam se višestruko

  iBT TOEFL - Test Sarajevo, TuzlaCentar za poslovnu edukaciju pruža kompletnu obuku koja će vam omogućiti da steknete sva neophodna znanja potrebna za dobijanje željenih certifikata. Obuka se realizuje po zvaničnim programima i na osnovu originalne literature kao što su Xpert, Microsoft, Oxford, Cambridge, FCE, BEC i TOEFL. Nakon uspješne edukacije, polaznici će imati mogućnost izbora polaganja testova za slijedeće certifikate:

   

  CPE certifikat o osposobljenju - Testiranje i certifikat su uključeni u cijenu svih naših programa edukacije.
  Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. CPE je jedna od rijetkih škola ovog tipa koja je udovoljila vrlo zahtjevnim standardima akreditacije. Polaznici naših kurseva pristupaju završnom ispitu slijedom kojeg dobivaju CPE certifikat o osposobljavanju. Sigurni smo da će vam naši certifikati pomoći prilikom traženja posla ili unaprijeđenja.

   

  Također nudimo i mogućnost certificiranja iz oblasti stranih jezika i informatike, bez prethodnog pohađanja nastave. Ako posjedujete određeni nivo znanja, a želite se certificirati, CPE vam omogućava testiranje iz navedenih oblasti i izdavanje certifikata nakon uspješnog polaganja. Testiranja se vrše u najvaljenim i rezervisanim terminima kako bi se kandidati mogli pripremiti, te pristupiti ispitu. 


  - Test osnovne informatičke osposobljenosti Provjerite vaše poznavanje osnovnog rada na računaru i potvrdite ga našim certifikatom. Nakon uspješnog položeno testa izdajemo odgovarajući certifikat, a u slučaju nedovoljnog broja bodova certifikat se ne izdaje.

   

  Test obuhvata slijedeće oblasti:
  - Osnove IT + Operativni sistem - Windows
  - Unos i obrada teksta – Word
  - Tabelarne kalkulacije – Excel
  - Mrežno okruženje + Internet + Email

   

  Trajanje testa: 90 minuta
  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  - Test općeg Engleskog jezikaProvjerite vaše poznavanje Engleskog jezika i potvrdite ga našim certifikatom. Certifikat se izdaje na osnovu pismenog i usmenog ispita, od prvog (Starter) do četvrtog (Intermediate) nivoa. Ukoliko kandidat nema dovoljan broj bodova za prvi nivo, certifikat se ne izdaje.

   

  Trajanje testa: 120 minuta

  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  TOEFL – Test of English as a Foreign Language
  TOEFL je najpoznatiji svjetski certifikat za poznavanje engleskog jezika. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja.  CPE je ovlašteni TOEFL test centar.

   

  ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)
  Austrijska jezička diploma (ÖSD) je međunarodno priznat ispitni sistem za njemački jezik kao strani i drugi jezik. Ispiti ÖSD-a odgovaraju međunarodnim smjernicama i usmjereni su opisima nivoa prema Evropskom referentnom okviru za jezike (GER). ÖSD ispiti su međunarodno priznati kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika. Detaljnije informacije o ÖSD ispitima možete pronaći na www.osd.at.

   

  Xpert ECP – European Computer Passport          
  Sistemom kurseva Evropskog kompjuterskog pasoša stiču se obimna znanja i vještine u radu sa standardnim korisničkim programima iz oblasti Office-a. Kursevi su namijenjeni polaznicima iz oblasti usluga i uprave privatnog i javnog sektora, iz oblasti ekonomije trgovačkih i industrijskih preduzeća kao i vlasnicima malih i srednjih preduzeća. CPE je ovlašteni Xpert test centar.

   

  BEC – Business English Certificates
  BEC su međunarodno priznati certifikati koji dokazuju vještine zaposlenih u korištenju poslovnog engleskog jezika. BEC je idealan certifikat za karijeru u poslovnom svijetu, a sastoji se iz tri stepena: osnovni, napredni i viši. Testiranje se vrši u ovlaštenim test centrima.