Centar za poslovnu edukaciju - Bosna i Hercegovina - Sarajevo - Tuzla - Certificiranje


 
 •  

   

  Certificiranje
  investirajte u sebe, vratit će vam se višestruko

  iBT TOEFL - Test Sarajevo, TuzlaCentar za poslovnu edukaciju je akreditovana ustanova za obrazovanje odraslih od strane Ministarstva obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom Kantonu.

   

  Nudimo i mogućnost certificiranja iz oblasti stranih jezika i poznavanja rada na računaru, bez prethodnog pohađanja nastave. Ako posjedujete određeni nivo znanja, a želite se certificirati, CPE vam omogućava testiranje iz navedenih oblasti i izdavanje certifikata nakon uspješnog polaganja.


  - Certifikat o poznavanju rada na računaruTestirajte vaše poznavanje osnovnog rada na računaru i potvrdite ga našim certifikatom. Nakon uspješno položenog testa izdajemo odgovarajući certifikat, a u slučaju nedovoljnog broja bodova certifikat se ne izdaje.

   

  Test obuhvata slijedeće oblasti:
  - Osnove IT + Operativni sistem - Windows
  - Unos i obrada teksta – Word
  - Tabelarne kalkulacije – Excel
  - Mrežno okruženje + Internet + Email

   

  Trajanje testa: 30 minuta
  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  - Certifikat o poznavanju engleskog jezikaTestirajte vaše poznavanje engleskog jezika i potvrdite ga našim certifikatom. Certifikat se izdaje na osnovu pismenog i usmenog ispita, od prvog (Starter) do četvrtog (Intermediate) nivoa. Ukoliko kandidat nema dovoljan broj bodova za prvi nivo, certifikat se ne izdaje.

   

  Trajanje testa: 60 minuta

  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  TOEFL – Test of English as a Foreign Language
  TOEFL je najpoznatiji svjetski certifikat za poznavanje engleskog jezika. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja.  CPE je ovlašteni TOEFL test centar u Sarajevu i Tuzli, a više informacija ovdje.

   

  ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)
  Austrijska jezička diploma (ÖSD) je međunarodno priznat ispitni sistem za njemački jezik kao strani i drugi jezik. Ispiti ÖSD-a odgovaraju međunarodnim smjernicama i usmjereni su opisima nivoa prema Evropskom referentnom okviru za jezike (GER). ÖSD ispiti su međunarodno priznati kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika. Detaljnije informacije o ÖSD ispitima možete pronaći na www.osd.at.

   

  Xpert ECP – European Computer Passport          
  Sistemom kurseva Evropskog kompjuterskog pasoša stiču se obimna znanja i vještine u radu sa standardnim korisničkim programima iz oblasti Office-a. Kursevi su namijenjeni polaznicima iz oblasti usluga i uprave privatnog i javnog sektora, iz oblasti ekonomije trgovačkih i industrijskih preduzeća kao i vlasnicima malih i srednjih preduzeća. CPE je ovlašteni Xpert test centar.

   

  BEC – Business English Certificates
  BEC su međunarodno priznati certifikati koji dokazuju vještine zaposlenih u korištenju poslovnog engleskog jezika. BEC je idealan certifikat za karijeru u poslovnom svijetu, a sastoji se iz tri stepena: osnovni, napredni i viši. Testiranje se vrši u ovlaštenim test centrima.