• Certificiranje

  investirajte u sebe, vratit će vam se višestruko

   

  Centar za poslovnu edukaciju je akreditovana ustanova za obrazovanje odraslih od strane Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i Ministarsva obrazovanja Tuzlanskog kantona. Također smo i jedini ovlašteni TOEFL test centar u Sarajevu i Tuzli.

  Nudimo mogućnost akreditovanog certificiranja iz oblasti stranih jezika i poznavanja rada na računaru, bez prethodnog pohađanja nastave. Ako posjedujete određeni nivo znanja, a želite se certificirati, CPE vam omogućava brzo i jednostavno testiranje iz navedenih oblasti i izdavanje certifikata nakon uspješnog polaganja.

   

  Važna napomena

  Imajte u vidu da su samo certifikati izdati od strane akreditovanih ustanova za obrazovanje odraslih sigurna investicija za budućnost. S obzirom da na tržištu veliki broj neakreditovanih škola izdaje certifikate, svakako prije certificiranja provjerite da li je ustanova akreditovana, kako vam se ne bi desili problemi sa provjerom certifikata u budućnosti.

   

  Certifikat o poznavanju osnova rada na računaru

  Testirajte vaše poznavanje osnovnog rada na računaru i potvrdite ga našim certifikatom. Nakon uspješno položenog testa izdajemo odgovarajući certifikat, a u slučaju nedovoljnog broja bodova certifikat se ne izdaje.

  Test obuhvata slijedeće oblasti:
  - Osnove rada računara

  - Operativni sistem - Windows
  - MS Office paket - Word, Excel, PowerPoint
  - Mrežno okruženje, Internet i Email

  Trajanje testa: 30 minuta
  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  Sarajevo 033 260 505
  Tuzla 035 245 222

   


   

  Certifikat o poznavanju engleskog jezika

   

  Testirajte vaše poznavanje engleskog jezika i potvrdite ga našim certifikatom. Certifikat se izdaje na osnovu pismenog i usmenog ispita, od prvog (Starter) do četvrtog (Intermediate) nivoa. Ukoliko kandidat nema dovoljan broj bodova za prvi nivo, certifikat se ne izdaje.

  Trajanje testa: 60 minuta

  Cijena: 120 KM (PDV uključen)

   

  Sarajevo 033 260 505
  Tuzla 035 245 222

   


   


  TOEFL – Test of English as a Foreign Language
  TOEFL je najpoznatiji svjetski certifikat za poznavanje engleskog jezika. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja.  CPE je ovlašteni TOEFL test centar u Sarajevu i Tuzli, a više informacija ovdje.

   


  Xpert ECP – European Computer Passport          
  Sistemom kurseva Evropskog kompjuterskog pasoša stiču se obimna znanja i vještine u radu sa standardnim korisničkim programima iz oblasti Office-a. Kursevi su namijenjeni polaznicima iz oblasti usluga i uprave privatnog i javnog sektora, iz oblasti ekonomije trgovačkih i industrijskih preduzeća kao i vlasnicima malih i srednjih preduzeća. CPE je ovlašteni Xpert test centar.

   


  BEC – Business English Certificates
  BEC su međunarodno priznati certifikati koji dokazuju vještine zaposlenih u korištenju poslovnog engleskog jezika. BEC je idealan certifikat za karijeru u poslovnom svijetu, a sastoji se iz tri stepena: osnovni, napredni i viši. Testiranje se vrši u ovlaštenim test centrima.