TOEFL - CPE

 
 •  

  Polaganje TOEFL iBT (Internet Based Test) testa

  Centar za poslovnu edukaciju od 2010. godine je ovlašteni test centar za polaganje TOEFL iBT (Internet Based Test) testa u Sarajevu i Tuzli.

   

  TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na europskim institucijama visokog obrazovanja.


  Za više informacija o pripremnom kursu za TOEFL test posjetite link.

   

  Opis testa

  TOEFL iBT se polaže na računaru u administracijskom centru u Tuzli ili Sarajevu putem internetske veze.

  Test se sastoji od četiri dijela:

   

  • Reading  (čitanje)
  • Listening  (slušanje)
  • Speaking  (govor)
  • Writing (pisanje)

   

  Broj poena koje kandidat može da dobije kreće se od 0 do 120. Svaka od sekcija donosi od 0 do 30 poena.


  Priprema za polaganje

  CPE omogućava pripremu za uspješno polaganje TOEFL iBT-a kroz svoje kurseve.
  Pripremni kurs je idealan izbor za one koji žele izvući maksimum iz svoje pripreme u relativno kratkom periodu te za one kojima odgovara rad u grupi. Naši iskusni predavači će vas pripremiti za sva četiri dijela testa (čitanje, pisanje, govor i slušanje) i pomoći vam da ostvarite veći broj bodova. Za više informacija o pripremnom kursu posjetite https://www.cpe.ba/engleski_jezik.html#C

   

  Prijava TOEFL testa

  Test možete prijaviti isključivo putem zvanične ETS TOEFL stranice https://www.ets.org/toefl .

   

  Plaćanje je moguće isključivo platnom karticom (VISA, MasterCard, American Express itd) ili putem deviznog računa. Plaćanje testa nije moguće vršiti u Centru za poslovnu edukaciju.
  Prilikom prijave na test provjerite tačnu adresu održavanja testa.

  Sve dodatne informacije možete dobiti isključivo putem stranice https://www.ets.org/toefl gdje se nalaze i odgovori na često postavljana pitanja.

   

  Cijena testa

  Cijena polaganja iBT TOEFL Testa u Bosni i Hercegovini: 195 USD

   

  Termini polaganja

  Termine polaganja TOEFL testa možete pogledati na sljedećem linku nakon registracije: https://www.ets.org/toefl

   

  VAŽNA NAPOMENA

  Postoji mogućnost da navedeni datumi polaganja budu nedostupni (zbog popunjenosti ili otkaza testiranja) u trenutku vaše prijave. Stoga vam savjetujemo da se za polaganje testa prijavite na vrijeme kako biste osigurali željeni termin. Trenutno stanje dostupnosti termina za TOEFL iBT testiranje u BiH možete pronaći na službenoj stranici TOEFL testa https://www.ets.org/toefl

  Pored CPE, moguće je da postoji i drugi TOEFL centar za testiranje te obavezno provjerite adresu održavanja vašeg testa nakon registracije.