•  

Njemacki popust

 

Nauči njemački jezik - standardni i ubrzani kursevi u Sarajevu, Tuzli ili ONLINE

 

Priprema za ÖSD i Goethe certifikat već od 225 KM za nastavu u učionici i online
Saznaj kako najbrže i najpovoljnije do certifikata u vodećoj školi u BiH

 

Hueberovi programi učenja njemačkog jezika Motive, Schritte i Menschen predstavljaju vodeće programe za učenje njemačkog jezika kao stranog jezika i zasnovani su na zajedničkim evropskim referentnim okvirima (Gemeinsame Europäische Referenzrahmen).

 

Besplatno predtestiranje za određivanje postojećeg znanja

 

Učenje stranog jezika, kao i usvajanje bilo kojeg novog znanja ili vještine ne poznaje ograničenja dobnim granicama. Upravo zbog toga, naši su nastavni planovi i program prilagođeni svim uzrastima polaznika i utemeljeni su na najsavremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči.

 

Nauči i ti njemački jezik u najpopularnijoj školi u BiH!

 

Od 2007. godine preko 30.000 polaznika je uspješno završilo neki od kurseva u našoj školi, od čega je preko 17.000 kurseva njemačkog jezika.

 

Kako se održava online nastava?

Pored nastave u učionici koja se održava u Sarajevu i Tuzli, njemački jezik možete učiti i online iz udobnosti svog doma širom svijeta. Online nastava se odvija uživo, svo vrijeme sa profesorom u jutarnjim ili večernjim termina, a možete je pratiti putem računara, tableta ili mobitela. Originalne knjige šaljemo polaznicima poštom u cijeloj BiH. Garantovano najjednostavnija i najefikasnija online nastava u BiH uz interaktivnost sa profesorom kao u učionici. Ubrzani (ekstra - intenzivni) kursevi se održavaju u jutarnjim terminima tri puta sedmično od 9 do 12h, dok se standardni kursevi održavaju u terminima poslije 17.30h.

 

 

Kako da položim Goethe ili ÖSD test?

Naši kursevi vas pripremaju za polaganje testova za Goethe ili ÖSD certifikate (testovi se polažu zasebno). Naši polaznici imaju daleko najbolju prolaznost na testovima jer kurseve vode iskusni profesori njemačkog jezika. Nemojte rizikovati, sa nama ste sigurni da ćete položiti ÖSD ili Goethe test. Naravno i od vas se očekuje da se potrudite naučiti jezik.

 

 

Garancija 100% zadovoljstvo ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

Šta ću naučiti?

U toku nastave podjednaka pažnja se pridaje svim vještinama: slušanje, čitanje, govor i pismeno izražavanje. Istaknuti tim vrhunskih profesora na pristupačan, inovativan i kreativan način pobuđuje kod polaznika interes, motivaciju i ljubav prema stranom jeziku.

 

Naš tim čini preko 15 iskusnih diplomiranih profesora njemačkog jezika.

 

 

Šta da očekujem?

- Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja

- Nesebičan prijenos znanja, vještina i iskustva od naših uvijek raspoloženih profesora njemačkog jezika

- Andragoški pristup prilagođen obrazovanju odraslih osoba

- Maksimalnu posvećenost i prilagođenost svakom polazniku

- Udobne i moderne učionice na odličnim lokacijama

- Originalne Hueber-ove knjige i radne sveske

- Visoku profesionalnost i poslovnost u organizaciji i komunikaciji s polaznicima

- Online nastava sa predavačem uz interaktivnost kao u učionici, a knjige dobijate poštom bilo gdje u BiH

 

Naši kursevi njemačkog jezika namijenjeni su polaznicima koji žele da žive, studiraju ili rade u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja. U nastavi koristimo interaktivne table, što nastavu čini dinamičnom i zanimljivom. Rad u malim grupama od 6 do 12 polaznika omogućava posvećenost predavača svakom polazniku i lako učenje jezika.

 

#najpopularniji u BiH

Predznanje: nije potrebno za početni A1 nivo.
Nastava: 6 časova sedmično za standardni i 12 časova sedmično za ubrzani kurs.
Male grupe od 6 do 12 polaznika.

Plaćanje na 3 rate tokom kursa ili do 6 rata putem Raiffeisen shopping kartica. Mogućnost plaćanja karticama putem PayPala iz cijelog svijeta.
Vrhunski profesori garantuju najbolju prolaznost na testu (uz vaš trud naravno).
Trajanje kursa: 10-12 sedmica za standardne kurseve po nivou (uključuje dva podnivoa) i 6-8 sedmica za ubrzane kurseve po nivou (uključuje dva podnivoa).
Originalne Hueber-ove knjige: Kursbuch + Arbeitsbuch uključene u cijenu (za online nastavu šaljemo poštom).
Polaznici koji uspješno polože završni test dobijaju CPE certifikat, validan u BiH.

 

Cijene kurseva

Kursevi njemačkog jezika su podijeljeni na šest nivoa (od A1 do C2), a svaki nivo je podijeljen na dva podnivoa (npr. nivo A1 se sastoji od podnivoa A1.1 i podnivoa A1.2). Radi jednostavnosti, u našem centru jedan kurs pokriva cijeli nivo, tj. dva podnivoa (npr. upisivanjem kursa A1 upisujemo vas na podnivoe A1.1 i A1.2).

 

Cijena uključuje PDV, originalne knjige i radne sveske, te mogućnost plaćanja na rate.

  Cijena Cijena sa 20 % popusta
A 1 A 1.1
36 časova
285 KM 225 KM
A 1.2
36 časova
285 KM 225 KM
A 2 A 2.1
40 časova
310 KM 245 KM
A 2.2
40 časova
310 KM 245 KM
B 1 B 1.1
45 časova
335 KM 265 KM
B 1.2
45 časova
335 KM 265 KM
B 2 B 2.1
55 časova
375 KM 295 KM
B 2.2
55 časova
375 KM 295 KM
C 1 C 1.1
55 časova
395 KM 315 KM
C 1.2
55 časova
395 KM 315 KM

Navedene cijene su za ubrzane i standardne kurseve u Sarajevu, Tuzli i Online.

 

Napomena: Ubrzani (ekstra - intenzivni) kursevi su namijenjeni onima koji žele u kratkom roku položiti A1, A2 i B1 test. S obzirom da su ovi kursevi zahtjevni i održavaju se u jutarnjim terminima, preporučujemo ih onima koji imaju dovoljno slobodnog vremena da se posvete nastavi kao i učenju kod kuće.

 Sarajevo 033 260 505
Tuzla 035 245 222

Viber/WhatsApp 060 311 0290

 


 

ÖSD Zertifikat (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) certifikat za njemačku i austrijsku vizu

Austrijska jezička diploma (ÖSD) je međunarodno priznat ispitni sistem za njemački jezik kao strani i drugi jezik. ÖSD ispiti su međunarodno priznati kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika, što uključuje njemačku i austrijsku vizu. Detaljnije informacije o ÖSD ispitima i certifikatu možete pronaći na www.osd.at.

 

Polaganje ÖSD ispita u Sarajevu

Prijave i polaganje ispita se obavljaju u Katoličkom školskom centru Sarajevo. Datumi ispita kao i prijave su dostupni putem http://www.ksc-sarajevo.com/index.php/oesd/termini-oesd-ispita ili tel 061 535 452.

 

Polaganje ÖSD ispita u Tuzli

Datumi polaganja, kao i prijave za polaganje ispita u Agenciji za pružanje intelektualnih usluga ÖSD Tuzla putem online formulara na www.osdtuzla.ba ili na brojeve: 060 320-5341 i 061 288 179.

 


 

Opis kompetencija po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike
GER (Gemeinsamer Europäischer Referenzrahmen für Sprachen)

A1 – osnovna jezička primjena

 

A2 - osnovna jezička primjena

Može razumjeti i primijeniti poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje ciljaju zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge, i drugim ljudima postavi pitanja o njima – npr. gdje stanuju, kakve ljude poznaju ili kakve svari imaju – i odgovoriti na pitanja ove vrste. U stanju je sporazumjeti se na jednostavan način, ako sagovornica ili sagovornik polako i jasno govori i ako su spremni da pomognu.

 

Može razumjeti rečenice i često upotrebljene izraze, koji su povezani sa oblastima neposrednog značenja (npr. informacije o osobi i porodici, kupovina, posao, bliža okolina). Može se sporazumjeti u jednostavnim, rutinskim situacijama, u kojima se radi o jednostavnoj i direktnoj razmjeni informacija o poznatim i uobičajnim stvarima. U stanju je uz pomoć jednostavnih sredstava opisati sopstveno porijeklo i obrazovanje, neposrednu okolinu i stvari u vezi sa neposrednim potrebama.

     

B1 – Samostalna jezička primjena

 

B2 – Samostalna jezička primjena

Može razumjeti glavne tačke kada se koristi jasan standardni jezik i kada se radi o poznatim stvarima u poslu, iz škole, slobodnih aktivnosti itd. Može savladati najveći broj situacija, sa kojima se susreće na putovanjima iz jezičke oblasti. Može se jednostavno i povezano izjasniti o poznatim i ličnim sferama interesovanja. Može izvještavati o iskustvima i rezultatima, opisati snove, nade i ciljeve i dati obrazloženja i objašnjenja o planovima i stajalištima.

 

Može razumjeti glavne sadržaje kompleksnih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama, te također razumije stručne diskusije iz sopstvene stručne oblasti. Može se tako spontano i tečno sporazumijevati sa osobama čiji je maternji jezik njemački bez napora na objema stranama. Može se u širokom tematskom spektru jasno i detaljno izražavati, objasniti stav o aktuelnom pitanju i navesti prednosti i mane različitih mogućnosti.

     

C1 – napredna jezička primjena

 

C2 – napredna jezička primjena

Može razumjeti širok spektar zahtjevnih i dužih tekstova i također shvatiti implicitna značenja. Može se izražavati spontano i tečno, bez potrebe da često očigledno mora tražiti riječi. Može djelotvorno i fleksibilno koristiti jezik u društvenom i poslovnom životu ili u obrazovanju i studiju  Može se jasno, strukturirano i opširno izjasniti o kompleksnim pitanjima i pri tom primjereno primijeniti različita sredstva u svrhu povezivanja teksta.

 

Može praktično sve što on / ona pročita ili čuje bez napora razumjeti. Može informacije iz različitih pismenih i usmenih izvora sažeti i pri tom dati obrazloženja i objašnjenja u povezanom prikazu. Može se spontano, veoma tečno i tačno izražavati i također kod kompleksnijih pitanja pojasniti finije nijanse značenja.