Naučite njemački jezik - standardni i ubrzani kursevi u Sarajevu i Tuzli ili online


 
  •  

Njemacki popust

 

 

Naučite njemački jezik - standardni i ubrzani kursevi u Sarajevu i Tuzli ili online

 

Priprema za ÖSD i Goethe certifikat već od 195 KM za nastavu u učionici i online
Saznajte kako najbrže i najpovoljnije do certifikata u BiH uz 20 % popusta

 

Motive, Schritte i Menschen predstavljaju programe za učenje njemačkog jezika kao stranog jezika i zasnovani su na zajedničkim evropskim referentnim okvirima (Gemeinsame Europäische Referenzrahmen). Učenje stranog jezika, kao i usvajanje bilo kojeg novog znanja ili vještine ne poznaje ograničenja dobnim granicama. Upravo zbog toga, naši su nastavni planovi i program prilagođeni svim uzrastima polaznika i utemeljeni su na najsavremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči.

 

Pored nastave u učionici koja se održava u Sarajevu i Tuzli, njemački jezik možete učiti i online iz udobnosti svog doma širom svijeta. Online nastava se odvija uživo sa predavačem u jutarnjim ili večernjim termina, a možete je pratiti putem računara, tableta ili mobitela. Garantovano najjednostavnija i najefikasnija online nastava u BiH.

 

Ovi programi vas brzo pripremaju za polaganje testova za Goethe ili ÖSD certifikate (testovi se polažu zasebno). Naši polaznici imaju daleko najbolju prolaznost na testovima. Nemojte rizikovati, sa nama ste sigurni da ćete položiti ÖSD ili Goethe test.


U toku nastave podjednaka pažnja se pridaje svim vještinama: slušanje, čitanje, govor i pismeno izražavanje. Istaknuti tim vrhunskih profesora na pristupačan, inovativan i kreativan način pobuđuje kod polaznika interes, motivaciju i ljubav prema stranom jeziku.

 

Namijenjeni su polaznicima, koji žele da žive, studiraju ili rade u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja. U nastavi koristimo interaktivne table, što nastavu čini dinamičnom i zanimljivom. Rad u malim grupama od 6 do 12 polaznika omogućava posvećenost predavača svakom polazniku i lako učenje jezika.

 

Predznanje: nije potrebno za početni A1 nivo.

Nastava: 6 časova sedmično za standardni i 12 časova sedmično za ubrzani kurs.

Male grupe od 6 do 12 polaznika.

 

Plaćanje na 3 rate tokom kursa ili do 6 rata putem Raiffeisen shopping kartica. Mogućnost plaćanja karticama putem PayPala iz cijelog svijeta.

Vrhunski profesori garantuju najbolju prolaznost na testu.

Trajanje kursa: 10-12 sedmica za standardne kurseve po nivou (dva modula) i 6-8 sedmica za ubrzane kurseve po nivou (dva modula).

Knjige: Kursbuch + Arbeitsbuch - originalne knjige uključene u cijenu.

U cijenu su uključeni troškovi izdavanja akreditovanog CPE certifikata.

Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

Cijene modula/kurseva za nastavu u učionici u Tuzli i Sarajevu kao i online

(knjige i PDV uključeni, plaćanje na rate)

 

  Cijena Cijena sa 20 % popusta
A 1 A1.1
36 časova
245 KM 195 KM
A1.2
36 časova
245 KM 195 KM
A 2 A2.1
40 časova
270 KM 215 KM
A2.2
40 časova
270 KM 215 KM
B 1 B1.1
45 časova
295 KM 235 KM
B1.2
45 časova
295 KM 235 KM
B 2 B2.1
48 časova
305 KM 245 KM
B2.2
48 časova
305 KM 245 KM
C 1 C1.1
50 časova
320 KM 255 KM
C1.2
50 časova
320 KM 255 KM

Napomena: ubrzani kursevi su namijenjeni onima koji žele u kratkom roku položiti A1, A2 i B1 test. S obzirom da su ovi kursevi izuzetno zahtjevni i održavaju se u jutarnjim terminima, preporučujemo ih onima koji imaju dovoljno slobodnog vremena da se posvete nastavi kao i učenju kod kuće.

 Sarajevo 033 260 505

Tuzla 035 245 222

 


 

ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) certifikat za njemačku i austrijsku vizu

Austrijska jezička diploma (ÖSD) je međunarodno priznat ispitni sistem za njemački jezik kao strani i drugi jezik. ÖSD ispiti su međunarodno priznati kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika, što uključuje njemačku i austrijsku vizu. Detaljnije informacije o ÖSD ispitima i certifikatu možete pronaći na www.osd.at.

 

Polaganje ÖSD ispita u Sarajevu

Prijave i polaganje ispita se obavljaju u Katoličkom školskom centru Sarajevo. Datumi ispita kao i prijave su dostupni putem http://www.ksc-sarajevo.com/index.php/oesd/termini-oesd-ispita ili tel 061 535 452.

 

Polaganje ÖSD ispita u Tuzli

Datumi polaganja, kao i prijave za polaganje ispita u Agenciji za pružanje intelektualnih usluga ÖSD Tuzla putem online formulara na www.osdtuzla.ba ili na brojeve: 060 320-5341 i 061 288 179.

 


 

Opis kompetencija po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike
GER (Gemeinsamer Europäischer Referenzrahmen für Sprachen)

A1 – osnovna jezička primjena

 

A2 - osnovna jezička primjena

Može razumjeti i primijeniti poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje ciljaju zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge, i drugim ljudima postavi pitanja o njima – npr. gdje stanuju, kakve ljude poznaju ili kakve svari imaju – i odgovoriti na pitanja ove vrste. U stanju je sporazumjeti se na jednostavan način, ako sagovornica ili sagovornik polako i jasno govori i ako su spremni da pomognu.

 

Može razumjeti rečenice i često upotrebljene izraze, koji su povezani sa oblastima neposrednog značenja (npr. informacije o osobi i porodici, kupovina, posao, bliža okolina). Može se sporazumjeti u jednostavnim, rutinskim situacijama, u kojima se radi o jednostavnoj i direktnoj razmjeni informacija o poznatim i uobičajnim stvarima. U stanju je uz pomoć jednostavnih sredstava opisati sopstveno porijeklo i obrazovanje, neposrednu okolinu i stvari u vezi sa neposrednim potrebama.

     

B1 – Samostalna jezička primjena

 

B2 – Samostalna jezička primjena

Može razumjeti glavne tačke kada se koristi jasan standardni jezik i kada se radi o poznatim stvarima u poslu, iz škole, slobodnih aktivnosti itd. Može savladati najveći broj situacija, sa kojima se susreće na putovanjima iz jezičke oblasti. Može se jednostavno i povezano izjasniti o poznatim i ličnim sferama interesovanja. Može izvještavati o iskustvima i rezultatima, opisati snove, nade i ciljeve i dati obrazloženja i objašnjenja o planovima i stajalištima.

 

Može razumjeti glavne sadržaje kompleksnih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama, te također razumije stručne diskusije iz sopstvene stručne oblasti. Može se tako spontano i tečno sporazumijevati sa osobama čiji je maternji jezik njemački bez napora na objema stranama. Može se u širokom tematskom spektru jasno i detaljno izražavati, objasniti stav o aktuelnom pitanju i navesti prednosti i mane različitih mogućnosti.

     

C1 – napredna jezička primjena

 

C2 – napredna jezička primjena

Može razumjeti širok spektar zahtjevnih i dužih tekstova i također shvatiti implicitna značenja. Može se izražavati spontano i tečno, bez potrebe da često očigledno mora tražiti riječi. Može djelotvorno i fleksibilno koristiti jezik u društvenom i poslovnom životu ili u obrazovanju i studiju  Može se jasno, strukturirano i opširno izjasniti o kompleksnim pitanjima i pri tom primjereno primijeniti različita sredstva u svrhu povezivanja teksta.

 

Može praktično sve što on / ona pročita ili čuje bez napora razumjeti. Može informacije iz različitih pismenih i usmenih izvora sažeti i pri tom dati obrazloženja i objašnjenja u povezanom prikazu. Može se spontano, veoma tečno i tačno izražavati i također kod kompleksnijih pitanja pojasniti finije nijanse značenja.